Vacature: Commercieel Manager

Wij zijn:

De Maan Group is een dynamisch en innovatief bedrijf met passie voor technologische oplossingen. De Maan Group is het bedrijf achter de werkmaatschappijen Maan Engineering, Maan Special Products en Maan Biobased Products. Stuk voor stuk unieke bedrijven gericht op een specifieke markt en met een eigen strategie, maar met een ding gemeen: Lijmtechnologie. Waar de werkmaatschappijen zich focussen op de klant en de kwaliteit is de Maan Group de innoverende en faciliterende motor achter al deze bedrijven in de vorm van innovatie, ontwikkeling, HRM, marketing en alle andere zaken die nodig zijn om de werkmaatschappijen succesvol te maken.

Waarom werken bij Maan?

Wij zijn een jong, bevlogen en vooral betrokken bedrijf dat volop in ontwikkeling is, geen dag is hetzelfde. Iedereen streeft vanuit zijn divisie hetzelfde doel na met respect voor ieders kwaliteit en handelen. Transparantie, eigen verantwoordelijkheid en ondernemingsvrijheid zijn typerende woorden die de cultuur binnen Maan kenmerken. Door het creëren van optimale samenwerking tussen de divisies werken we gezamenlijk aan het verwezenlijken van onze droom met daarnaast ruimte om jezelf volop te ontwikkelen.

Binnen onze divisie Engineering is een vacature ontstaan.

Maan Engineering vertaalt vanuit een gestandaardiseerd basisassortiment een klant specifieke oplossing. De machines worden geconfigureerd vanuit een basisassortiment en kunnen indien gewenst voorzien worden van klant specifieke oplossingen. Dit komt voort uit dat onze machines steeds vaker geïntegreerd worden in complete productielijnen.

Naast het gestandaardiseerd assortiment zijn er projectorders waarbij een compleet nieuwe klant specifieke oplossing wordt ontwikkeld en geleverd.

Wij begeleiden projecten van de ontwerpfase tot aan de eindfase, dit is inclusief het verlenen van service na oplevering van de machines.

Ben jij commercieel gedreven en in staat jouw salesteam te faciliteren om verdere groei te realiseren, dan hebben wij voor jou de passende vacature.

 

Commercieel Manager   

40 uur per week

 

Wat ga je doen

Als Commercieel Manager binnen de divisie Engineering heb je een tweeledige functie. Enerzijds dagen we je uit om je commerciële drive te gebruiken om wereldwijd nieuwe partners te genereren die na het aanhoren van jouw enthousiaste verhaal onze machines gaan verkopen. Naast jouw wervende rol blijf je voor deze partners contactpersoon en adviseur met als doel het opbouwen van een lange termijn relatie.

Anderzijds ligt je uitdaging in de aansturing van een tweetal accountmanagers. Samen met hen ga je vanuit de sales strategie de markt verder bewerken met als doel groei te bevorderen. Je houdt trends en ontwikkelingen op de markt nauwlettend in de gaten zodat je je salesteam optimaal kunt ondersteunen in hun verkoopproces. Door jouw oprechte interesse in de mens ben jij in staat om het beste uit jouw medewerkers te halen en weet je een prettige werksfeer te creëren. Je stijl van leidinggeven is open en gericht op het zelfredzaam maken door medewerkers te motiveren en mee te nemen in veranderingen. In deze functie rapporteer je aan de Divisiemanager Engineering en ben je lid van het operationele managementteam.


Wij zoeken

Heb jij een afgeronde opleiding op HBO niveau in een Commerciële richting dan is dat een goede basis voor het uitvoeren van deze functie. Heb je tevens affiniteit met techniek of ben je binnen een technische bedrijf werkzaam of geweest dan zijn we daar extra blij mee. Jij bent avontuurlijk, deinst er niet voor terug af en toe alleen naar de andere kant van de wereld te vliegen en je kunt bouwen op minstens vijf jaar commerciële ervaring. Jouw visie op leidinggeven houdt in dat je in staat bent jezelf in dienst te zetten van jouw medewerkers zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot een zelfstandig opererend team. Qua persoonlijkheid ben je doelgericht, actief, enthousiast en overtuigend en daarmee dus een goede sparringpartner voor je collega’s en het management.

 

Is dit jouw baan?

Enthousiast geworden bij het lezen van bovenstaande functie, stuur dan je motivatie en CV door aan solliciteren@maan-group.com. Heb je vragen over de functie, neem dan contact op met Jacquelien Stoker (afdeling HRM) via 0614331678.

 

ennl