Efficiënt top-kwaliteit linerless produceren

Download brochure

Linerless Coating Line – Efficiënt top-kwaliteit linerless produceren

De Linerless Coating Line van Maan Engineering is ontwikkeld om op een snelle, kwalitatieve en efficiënte manier papier of folie in één doorgang te voorzien van een silicone coating en een hotmelt coating. De  Coating Line is het resultaat van 40 jaar kennis en ervaring op het gebied van silicone- en hotmeltcoating. Met de Coating Line kan op een eenvoudige manier linerless (label)materiaal geproduceerd worden. De Linerless Coating Line is bedacht als upgrade van een bestaande drukmachine, maar kan, door toevoeging van een op- en afwikkel, ook stand-alone worden ingezet. De kracht van de Linerless Coating Line ligt in de flexibiliteit op het gebied van silicone- en hotmelt coating en het functioneel ontwerp van de module.

Klik hier voor meer informatie over de Linerless Coating Line

Inlinerless Module - Maan Engineering
Besturing vanaf één bedieningspaneel
Alle componenten van de Linerless Coating Line en de gekoppelde lijmapparatuur worden centraal aangestuurd door middel van een één bedieningspaneel. Dit paneel is gemonteerd op een rail, zodat hij eenvoudig verplaatsbaar is en de machine vanaf iedere gewenste positie aan de machine is te besturen. Op dit bedieningspaneel worden eveneens live de waarden van de verschillende metingen gemonitord. De besturing is op basis van Lenze software. De visueel opgebouwde interface is efficiënt en gebruiksvriendelijk.
Baanspanningmeting, baansturing en voorbehandeling
Als het basismateriaal de module is ingevoerd wordt deze opgepakt door het baankantsturingssysteem die vanaf deze positie de baan controleert voor de rest van de processtappen. Hier wordt ook de baanspanning gemeten en geregeld. Eveneens vindt in dit module onderdeel de corona voorbehandeling plaats. Deze verbeterd de hechting van de coating op het materiaal. Het corona voorbehandelings systeem is optioneel in de Linerless Coating Line.
Inlinerless Module - Maan Engineering
Silicone coating met inerte droging
In het Silicone Coating Station wordt het materiaal voorzien van een dunne release coating. Deze coating kan volvlak of in zone worden aangebracht. Standaard gebeurt dit met een 3-walsen systeem. Voor lage grammage’s kan er optioneel worden gekozen voor een 5-walsen systeem. Na het aanbrengen van de silicone coating wordt deze direct, door middel van UV, gedroogd in een inerte kamer met een gecontroleerd zuurstofgehalte. Dit resulteert in uiterst snelle droging, wat essentieel is voor een kwalitatief linerless label.
Inlinerless Module - Maan Engineering
Hotmelt coating met uiterst nauwkeurige DieRect Roller Nozzle
De zelfklevende coatinglaag wordt aangebracht met de DieRect Roller Coating Nozzle. Deze nozzle zet de lijm in lage grammage’s zeer nauwkeurig over met een rotating bar. Door aansturing van drie individuele pompen kan het coatinggewicht over de gehele breedte worden in- of bijgesteld. De coating kan volvlak of in zone worden aangebracht. Voor het aanbrengen van andere coatingpatronen kan de Linerless Coating Line optioneel worden uitgerust met een SlotNozzle.
Inlinerless Module - Maan Engineering
Laagdiktemeting hotmeltcoating
De homogeniteit en de dikte van de hotmelt coatinglaag zijn essentieel voor het produceren van kwalitatieve linerless labels. Om die reden is de Linerless Coating Line optioneel uitgerust met een laagdiktemeting systeem. Dit systeem meet live het gewicht van de hotmelt coatinglaag en geeft doorlopend een gewichtsverdelingsmodel.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit product? Laat uw gegevens achter in onderstaand formulier en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.
ennl