PlasMaanCVD

Download brochure

Plasma voor het veranderen van oppervlakte eigenschappen
Het MaanCVD proces (Chemical Vapor Depostion) is een vacuüm proces. CVD plasma is een vorm van vacuüm plasma treatment. Het te bewerken materiaal wordt in een vacuümkamer geplaatst. Hierna vormt een gas een dunne film op het materiaal. Het materiaal kan zowel 2D, 3D als roll-to-roll behandeld worden. Alle onderdelen van het materiaal worden behandeld met low-pressure plasma door middel van een batch proces. Het PlasMaanCVD proces behandeld verschillende materialen en producten voor om zo een betere hechtingseigenschappen te genereren.

PlasmaClean©
PLASMACLEAN© wordt aangeraden bij de reiniging van organische vuil. Plasmaclean processen worden hierbij voornamelijk toegepast bij hoog gedeelde eigenschappen van de gassen. Dit is inclusief precisie cleaning van metalen onderdelen na het frezen, boren, schetsen of stansen van elektrische contacten etc., voorafgaand aan het hechten. Andere toepassingen zijn reiniging van optische glazen, de verwijdering van schimmel en het reinigen van bindende onderdelen, keramische materialen of textiel.
Lipocer©
LIPOCER© coating zorgt voor een oppervlak met stabiele hydrofobe eigenschappen voor minder benatting en hechting. Materialen zoals ABS, PC, PE, PP, PA, PEEK, PP; Pa, PMMA, PPS, metaal en rubber kunnen een water contact hoek behalen van > 100° en het wordt minder kleverig.
Carbocer©
CARBOCER© is een gemodificeerde diamantachtige Koolstofdioxide (DLC), een coating die hard, flexibel, wrijvingsarm en corrosie bestendig is. Een Carbocer coating is geschikt voor onder andere metalen, halfgeleiders, glas en keramiek.
Actiplas©
ACTIPLAS© voorziet elk oppervlak met een hydrofiele laag van betere hechtingseigenschappen. Materialen zoals ABS, PC, PE, PP, PA, PEEK, PP; PA, PPMA of PPS kunnen een contacthoek van < 20° behalen. Voor een droog plasma activeringsproces zijn kleine omvang, complexiteit en microstructuren van toegevoegde waarde. Strenge procescontroles verzekeren kwaliteit, reproduceerbaarheid en eenvoudige bediening met de plasma apparatuur.
Aquacer©
AQUACER© coating zorgt voor oppervlakten met stabiele hydrofiel stoffen voor een betere hechting. Deze coating wordt voornamelijk toegepast op witgoed, medische apparatuur en schrijfbenodigdheden. Materialen zoals ABS, PC, PE, PP, PA, PEEK, PP; PA, PMMA, PPS, metaal en rubber kunnen een water contact hoek behalen van > 10°.
Decocer©
DECOCER© lagen bieden decoratieve, kleurrijke oppervlakte coatings met goede weerstand tegen corrosie. Materialen toepasbaar voor Decocer© coating: metalen met een zilver gekleurde oppervlakte, zoals aluminium, staal en chrome.
Clearprotect©
CLEARPROTECT© lagen bieden decoratieve, kleurrijke oppervlakte coatings met goede corrosie remming en scheurweerstand. Materialen zoals aluminium, staal, titanium, glas, keramiek en organische polymeren kunnen voorzien worden van een transparante coating.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit product? Laat uw gegevens achter in onderstaand formulier en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.
ennl